SC Antilope 2 toont potentie in seizoensopener: overwinning en verlies bieden leermomenten

Leestijd: 3 minuten

07 oktober 2024

Het tweede team van SC Antilope begon op zaterdag 5 oktober aan het seizoen 2024-2025 met een wedstrijd tegen BC Langstraatshooters, gevolgd door een ontmoeting met I.S.V. Hengelo. Het team kende een gemengde start van het seizoen, met één overwinning en één verlies.

Afbeelding: © Ilse Schaffers IQPhotoArt

BC Langstraat Shooters vs SC Antilope Utrecht

SC Antilope begon het seizoen met een wedstrijd tegen BC Langstraat Shooters, een nieuw team in de competitie. Voor het jonge Utrechtse team was het een spannende start, waarin ze wilden ontdekken waar ze stonden en wat ze konden bereiken. Dankzij een sterke basis uit de trainingen, lieten ze tijdens de wedstrijd veel van hun ontwikkeling zien.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een sterke opbouw, snelle aanvallen en goed samenspel, waarbij in het bijzonder de effectieve screens opvielen. De spelers vonden elkaar goed op het veld, wat resulteerde in enkele prachtige samenwerkingsacties. Fee Lentze en Achraf Karim werkten uitstekend samen, wat ervoor zorgde dat zij center Koen Snieder meerdere malen goed gepositioneerd kregen voor een fraai inside schot. JinHu van Leeuwen en Jayson Wijnen speelden een belangrijke rol met hun screens, waardoor Teun van Geluk en Joel Verhoef de ruimte kregen om hun schoten te maken. Daarnaast zagen we mooie pick-and-rolls tussen JinHu en Luuk Nobbe, die vaak succesvol werden afgerond.

Het harde werken van het team werd beloond. SC Antilope pakte in het eerste kwart een voorsprong van 6-13, die in het tweede kwart verder werd uitgebreid naar 12-23. De Utrechters bleven gedurende de wedstrijd hun goede spel voortzetten en sloten af met een verdiende overwinning van 28-39.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht

SC Antilope Utrecht vs I.S.V. Hengelo

De tweede wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen het sterke I.S.V. Hengelo, de ongeslagen kampioen van vorig jaar. De wedstrijd begon wat stroef voor SC Antilope. Na enkele tegenpunten was het JinHu van Leeuwen die de score voor Antilope opende met een rake treffer, waardoor het team langzaam beter in het spel kwam. Toch eindigde het eerste kwart in een 6-13 achterstand voor de Utrechters.

In het tweede kwart kreeg SC Antilope meer moeite om het hoge tempo van de tegenstander bij te houden. Slordigheden en gehaast spel gaven Hengelo de kans om verder uit te lopen. Een time-out van coach Bas de Boer bracht echter verandering. Na een tactische bespreking wist het team de verdediging aan te scherpen en vielen de schoten weer op hun plek. Dit gaf Antilope meer ruimte voor aanvallende acties, zoals die ook in de eerste wedstrijd zichtbaar waren.

In het derde en vierde kwart herpakte SC Antilope zich en bleef de ploeg aardig in de buurt van Hengelo. Ondanks deze veerkracht bleek de Hengelose ploeg uiteindelijk toch te sterk. Het jonge team van Antilope liet zien dat het aan het groeien is en steeds beter weerstand kan bieden tegen sterke tegenstanders. Hoewel de wedstrijd eindigde in een 42-65 verlies, toont SC Antilope veelbelovende vooruitgang en liet het zien dat er nog meer potentie in het team zit.

Naast de wedstrijden was er deze dag nog een ander belangrijk moment: de viering van de Week van de Scheidsrechter. SC Antilope waardeert de inzet van alle scheidsrechters enorm en heeft hen daarom in het zonnetje gezet door iedere scheidsrechter een kleine attentie te overhandigen.

Het team kan terugkijken op een geslaagde dag met veel positieve ontwikkelingen. Op zaterdag 2 november krijgt SC Antilope de kans om opnieuw te laten zien wat het in huis heeft, tijdens de wedstrijden in IJsselstein tegen WSV en Flying Red.